Sunday, November 05, 2006

Dobbeltmoral?

 

Vil ikke hente norske kriminelle hjem


Tove Johansen er dømt til 15 års fengsel i Peru for smugling av nesten åtte kilo kokain. Nå setter norske myndigheter alt inn på å få henne hjem. Det vil ikke FrPs justispolitiske talsmann ha noe av.


Jan Arild Ellingsen er rystet over norske myndigheters prioriteringer. - Her er norske fengsler overfylte av folk som begår kriminalitet i Norge, også skal vi hente inn fanger fra andre land også? Det vil jeg ikke være med på, sier Ellingsen, som synes dette er helt feil ressursbruk av norske myndigheter.


Vet konsekvensene
Ellingsen mener kriminelle personer må vurdere risikoen i det de gjør. - Velger man å begå kriminelle handlinger i utlandet, må man være beredt på å ta straffen i det landet, slik det landets myndigheter vurderer det. - Jeg har ingen forståelse for at Norge nå skal bruke mye ressurser på først å hente vedkommende hjem, for så å la vedkommende sone i Norge. Folk får ta ansvaret for sine egne handlinger, slår FrPs justispolitiske talsmann fast.


Kilde: Frps hjemmeside


 


Krever at utlendinger soner i hjemlandet


- Den nye regjeringen kan ikke passivt sitte og se på at innvandrere er grovt overrepresentert i norske fengsler. Utenlandske statsborgere bør sone straffen i hjemlandet, krever FrPs justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen.


Kilde. Frps hjemmeside

No comments: